Käytiin maaliskuussa messujen aikaan aidossa italialaisessa ravintolassa, Vaelsa Pasta & Co:ssa (www.vaelsa.fi). Paikka sattui tulemaan vastaan, ku oltiin menossa Chef & Sommelieriin syömään. Ko. iltana paikka oli ihan täysi, joten hyvältä vaikutti. Mentiin siis lounasaikaan seuraavana päivänä. 

Paikka itsessään oli siisti ja valoisa, tosin käytävämäinen. Töissä oli paikan omistaja, joka otti meidät iloisesti vastaan ja oli muutenki tosi miellyttävä nainen. Pöytää kysyttäessä hän pyöritteli käsissään jotain ipadin tyylistä laitetta, josta katsoi pöytävarauksia. Luulin, että tällasia härpäkkeitä näkee vaan tv:ssä, mutta ei näköjään. No, pöytä kuitenkin löyty ja päästiin istumaan.

Alkuun meille tuotiin leipää ja tapenadea, joista jälkimmäisestä sain kyllä kohtuuttomat kiksit. Menua silmäillessä tuntu oudolta, että pastoja oli niin vähän eikä mikään niistä oikein tuntunu sopivan ittelle. Olin valmis antamaan tän kuitenki anteeks, koska kerta pasta tulis oleen tuoretta ja "home made". Päädyttiin lopulta 2x Pasta Alla Carbonaraan ja 1x Pasta Alla Ricotta E Spinaci. 

Joku hetki meni aikaa ja ruoat tuli. Olivat kauniin näkösiä ja kaveriks tuli reilusti Parmesan-juustoa, jota sai itte annostella (omnomnom). Itte pasta tuntu painavammalta ja tuhdimmalta kuin normaali valmispasta. Mutta ollaanpa nyt rehellisiä, ei se NIIN paljon parempaa ollu kyllä mitä olin kuvitellu. Ehkä oon sen verran amatööri etten vaan tajua, mutta ei tää nyt mittää uskomatonta ollu kyllä. OK mut ei yhtään vähempää eikä enempää. Bonus kuitenki isoista annoksista. Yleensäkään en ravintolassa ota pastoja, koska ne on aina aika onnettomia ja pettymys. Hinnaltaan pastat oli jotain 14€ luokkaa eli ei kuitenkaan kovin kalliita ravintolaruoasta. Viihyttiin kuitenki Vaelsassa hyvin ja näin pois päin et ei siinä mitään. Ihan kiva kokemus, mutta tuskin uusiks, on Helsingissä niin paljon muutaki testattavaa.

7.2/10

WP_20140308_15_30_05_Panorama-normal.jpgWP_20140308_15_33_56_Pro-normal.jpgWP_20140308_15_40_15_Pro-normal.jpgWP_20140308_15_35_43_Pro-normal.jpg

S