Mie himoan aasialaista ruokaa, kanaa chilikastikkeessa take awayna on yks maailman parhaimpia juttuja. Eräs kiinalainen kaveri sano, että Suomessa myytävä kiinalainen ruoka on ehkä 50% kiinalaista et "oikea" kiinalainen on ihan erilaista. No, päätin kuitenki kokeilla ekaa kertaa siis ja olin oikeinki tyytyväinen lopputulokseen. Alkuperäne resepti löyty täältä: http://www.travelchinaguide.com/tour/food/chinese-cooking/diced-chicken-chili.htm. Sovelsin tätä reseptiä vähän, kun ei kaikkia mausteita ollu eikä huvittanu alkaa ostamaankaan paskan ruoan pelossa. Ois jääny mausteet lojumaan sit kaappiin. Monet kinukkireseptit vaikuttaa jotenki monimutkasilta ja ne tuntuu vaativan älyttömän määrän eri ainesosia mut tämä ei niinkään. Pakko olla yksinkertasta, muuten en ala millekään. Älä säikähä tarkkoja mittoja, tämä EI OLE VAIKEAA eikä vie kauaa. Alla olevista ainesosista suurin osa löytynee jääkaapista jo valmiiks.

Ainekset (tästä syö max. kaks henkilöä):

250g kananrintaa tai sisäfilettä (ostin stockmannin lihatiskiltä yrttivalkosipulimarinoidun itte...)

1 sipuli

kuivattuja chilejä 5-10 (kokonaisia, ei jauhettua)

2 kpl tuoretta rawit-chiliä

maustepippureita n.10

valkosipulia pari kynttä

tuoretta inkivääriä peukalonpään verran

kananmunan valkuainen

1 rkl soijaa

1 tl vehnäjauhoa

öljyä 

1 rkl makeaa sherryä (tällä korvasin riisiviinin = cooking wine, joka niin monessa ohjeessa on)


- Palottele inkivääri, tuore chili, kuivatut chilit, sipuli ja valkosipuli. Sipulit voi jättää vähän isommiksi paloiksi. 

- Palottele kanat kuutioiks. Sekota keskenään ½ rkl soijaa, ½ tl vehnäjauhoa, kananmunan valkuainen ja ½ rkl sherryä. Kaada kanat tähän seokseen ja lisää ½ tl suolaa. Anna marinoitua vartti vähintään. 

- Tee mausteliemi: ½ tl suolaa, ½ rkl sherryä, ½ rkl soijaa, ja ½ tl vehnäjauhoja. 

- Ota esille wokkipannu jos löytyy, tavallinenki käy jos ei löydy wokkia. Laita siihen kylmänviileästi öljyä sen verran et pannun pohjapinta peittyy kokonaan. Kuumenna öljy täydellä lämmöllä, kaada kanoista marinadi pois ja nakkaa sekaan. Paista kanoja niin kauan, että ne saavat kunnolla väriä. Ota kanat pois ja jätä öljy pannulle. 

- Kuumenna öljy uudestaan täysillä, nakkaa sinne kokonaisia maustepippuria noin kymmenkunta. Lisää hetken päästä pilkotut chilit, valkosipuli, sipuli ja inkivääri. Paista pari minuuttia maksimissaan et sipuli säilyttää rapean rakenteensa. 

- Lisää kanat ja mausteliemi sekaan ja paistele vielä minuutti tai pari. 

- No nyt se onki valmista. Siivilöi ylimääräne öljy pois jos ei maistu. (Sitä on tässä muutenki jo ihan tarpeeksi...)

- Tarjoa esim. jasmiiniriisin kans. Kun teet jasmiiniriisin ohjeen mukaan, se muistuttaa kiinalaisessa saatavaa riisiä aika paljonkin ottaen huomioon näin pienen vaivan. 

PS. Enpä jaksanu paljon taas koristeluun panostaa. Vähän jotaki vihreetä kaveriks niin näyttäs ihan erilaiselta...

WP_20150109_18_32_34_Pro.jpg