Pitäs varmaan lähteä käymään Espanjassa joskus, niin paljon kaiken maailman tapakset mieltä virkistää jo ajatuksen tasolla. Joskus nuorempana on tullu käytyä, mutta eihän sitä sillon älynny mistään mittään. Vai älyääkö vieläkään, en oo varma. Kaikki tapakset on tosi helppoja ja nopeita tehhä niinku aina. Seuraavanlaisia tapaksia (+sweet chili sauce) ois tarjolla:

1) parmankinkkurullat

2) chorizoa viinissä

3) tapenade & valkosipulivoipatonki

4) chili-valkosipuliravunpyrstöt

5) KasvisHovi sweet chili sauce


Alota tekeminen parmankinkkurullista. Tarttet nämä:

4 kpl tortillapohjaa

1 prk maustamatonta tuorejuustoa

1 paprika

½ prk paprikatäytteisiä oliiveja (Pirkka)

100-200g ilmakuivattua kinkkua 

jääsalaattia

1 puntti ruohosipulia

--> Levitä tortillapohjaan tuorejuusto koko leveydeltä, silppua ruohosipulia sekaan, laita paprikatankoja ja oliivimurska matkaan. Lisää parmankinkkusiivuja ja jääsalaatti. Pyöritä rullaks ja laita jääkaappiin maustumaan.


Tapenade tarkottaa oliivitahnaa. Käytiin italialaisessa ravintolassa (Vaelsa pasta & co) Helsingissä syömässä ja siellä maistoin ekaa kertaa sitä ja jäin heti koukkuun. Onnekseni onnistuin kopioimaan reseptin tismalleen samanlaiseksi. Ainesosat:

1 prk mustia kivettömiä oliiveja (Pirkka)

1-2 rkl kapriksia

1-2 anjovisfileetä

½ valkosipulinkynsi

mustapippuria

ripaus suolaa

2-3 rkl oliiviöljyä

--> Kaikki sauvasekottimeen / monitoimikoneeseen ja ajelet tahnaks, kestää ehkä 2 sekuntia. Laita hetkeks jääkaappiin maustumaan. Jos tykkäät oliiveista ni tykkäät tästä pomminvarmasti, sopii patongin päälle niinku nokka muitten asioihin.


Chorizoa viinissä

Nyt menee jo kohta liian helpoks:

Chorizomakkaraa

2 dl valkoviiniä

--> Viipaloi chorizot, paistele hetken aikaa öljyssä et tulee kaunis väri. Lisää valkoviini ja kypsyttele sen verran et se on melkeen kokonaan haihtunu pois. Se on sitte siinä.


Jättiravunpyrstöjen ohje löytyy edellisestä postauksesta, kato sieltä =)

Alko kyllästyttään edellisen puhelimen huono kamera niin laitoin uuen: Nokia Lumia 1020. Voin varauksetta suositella, aivan loistava vehe.

WP_20140315_19_58_33_Pro-normal.jpgWP_20140315_19_58_45_Pro-normal.jpgWP_20140315_19_58_00_Pro-normal.jpgWP_20140315_19_59_36_Pro-normal.jpg

S