Keskiviikko on päivistä pahin. Tai no ei pahin, mutta toiseksi pahin, koska sen jälkeen tulee torstai ja aina torstaisin mulla on 2 tuntia kuvista opetettavana. Eli hillitön työ, suunnittelu ja omat koulutraumat kuviksesta kun en ees tikku-ukkoa osannu piirtää. Illaksi tarvin siis stressin lievitystä ja sitäpä tuliki bruschettan muodossa. En edes yritä väittää, että olen keksinyt blogissa olevat reseptit itse, olen ne aina jostain saanut ja mixannut niitä omaan makuuni sopivammaksi. Bruschetat sopii tapas-pöytään ja ihan yksistäänki ovat jo vähän liian hyviä. Reseptin täyte riittää kahteen patonkiin.

Ainekset bruschetta-leiville:

maalaisleipää tai esipaistettua patonkia

3-4 rkl oliiviöljyä

1-2 rkl balsamiviinietikkaa

1 puntti tuoretta basilikaa

mustapippuria

suolaa

7-8 tomaattia

1 valkosipulin kynsi

1 pieni sipuli

sitruunatiivistettä


Poista tomaateista siemenet, viipaloi ne jättäen kohtuullisen isoiksi paloiksi. Lisää pilkottu sipuli, puolikas valkosipulinkynsi ja silputtu basilika sekä oliiviöljy. Tämän jälkeen voit pikkuhiljaa alkaa lisäillä balsamiviinietikkaa. Älä laita liikaa, koska maku on voimakas ja voi pilata koko ruoan. Balsamiviinietikka on kuitenkin olennainen, koska se vie sipulin kitkeryyden mennessään. Lisää mausteet ja vähän sitruunatiivistettä (niin se keltanen pullo), sekota ja that's the end. Megahelppo täyte!

Maalaisleivän voi käyttää leivänpaahtimessa. Omasta mielestä tulee kuitenki parempi jos viipaloit patongin, tirskutat oliiviöljyä päälle kunnolla, laitat lopun valkosipulista patongin päälle ja ei ku uuniin ; ) Leivästä tulee rapea ja sitten vaan täyte päälle. Ja tämän kanssahan on mukava nauttia jääkylmää kos... limukkaa. Tai viiniä. Mitä sitten juotkaan. 

Sanovat, että tomaatti pitäs kaltata eli kuoria bruschettaa tehtäessä. Eli se pitäs ensin keittää ja sit karkaaki käsistä koko homma. En tiiä mikä on oikein, mut oon kokeillu sitäkin ja se ei tuo mitään extramakua tms täytteeseen, ainoastaan alkaa kyrsiin eli kaikki vaan sekasin kulhossa ja sillä siisti. 

Tältäpä se näytti tänään:

20140129_184200-normal.jpg

S