Suurin piirtein jokane ketä tiän on kehunu Oulussa sijaittevaa Hellaa (ravintolahella.fi). Aika kauan meni, että eka kerran menin käymään. Paikka on yleisilmeeltään oikein siisti ja valosa, noin 40-paikkanen rafla. Astuttiin sisään ja kokkia myöten tervehittiin ilosesti.

Paikka oli just avattu ku mentiin eli tarjoilija hyökkäs menujen kans aikalailla heti. Menu on aika suppea mut hyviä vaihtoehtoja tuntu olevan liikaaki, ei voi kuitenkaan tästä alkaa valittaan =D Kaveri pääty alla olevista ekaan, mie jälkimmäiseen.

Grillattua naudan sisäfileetä#2 
Peruna-pekonikroketteja ja pippurikastiketta 

Karitsan fileetä 
Karitsan ulkofileetä, revittyä karitsankylkeä, polentaa ja timjamikastiketta 

Alkuun tuotiin talon leipää, joka oli kyllä iha jees. Ei kuitenkaan voi ees verrata C&S:n leipiin. Pääruoissa meni aika kauan, olisko 25min luokkaa ottaen huomioon et siellä ei ollu ketään. Mutta ei hätää, se lienee ennemminki hyvä merkki ku huono mun mielestä. 

Ku ruoat lopulta tuli, oli ne nättejä ja ihan asiallisen kokosiaki, ei mitään piiperryksiä niinku olettaa saattas. Tosin ne oli melekee samannäkösiä. En tiä miks kamera väittää et karitsa oli noin punasta ku ei se ollu, se oli vähän heilahtanu ylikypsäks. Itte tykkään tosi punasesta ni siks vähä pettymys et noinki iso virhe oli tullu. Revitty kylki oli sen sijaan niin luotettavaa ku pysty aatteleenki. Polentaa en ollu ennen maistanu, se on vissii jotaki maissihässäkkää, mutta käytännön pottumuusin olosta. Se oli hyvä lisä ruokaan. Jäin vaan miettiin tota sen rakennetta ku näyttää vähän kokkaremaiselta et kuuluuks se olla tollasta? Vois kuvitella, että olis vetävämpi jos siivilöitäs et tulis ihan samettista. Mut en tiä. Timjamikastike oli ihan loistavaa, ehkä parasta mitä koskaan maistanu. Ruusukaalissa tuli se efekti mikä fine dining -paikoissa ylleensä tullee eli Murussa, Chez Dominiquessa, C&:ssä, Sky Hotellilla yms yms. Jotku lisukkeet maistuu siis tosi suolasilta mut jotenki se suolan käyttö ei häiritte. Ja tulee mieleen et hei just tää maku on jokasessa em. paikassa ollu. Hankala selittää. Onko lie joku kikka? 

Lasku tuli nopeasti ja hinta oli 65€ luokkaa eli molemmat pääruoat oli jotain 32€ hintasia. Ei jääny lähtiessä paha mieli vaan päinvastoin ku kokkiki kiitteli ja moikkas. Kaikki meni paremmin ku hyvin mut muutamia juttuja ehkä vois parantaa. Selkeesti parasta Oulua kuitenki tähän mennessä.

WP_20140316_12_04_17_Panorama-normal.jpgWP_20140316_12_09_48_Pro-normal.jpgWP_20140316_12_37_15_Pro-normal.jpgWP_20140316_12_37_34_Pro-normal.jpg

8.3 / 10