Jättiravun pyrstöt on todennäkösesti maailman paras alkuruoka. Ennen muinoin kaupasta sai kuorimattomia jättiravun pyrstöjä pakasteena mut nykyään on tiukassa ainaki Oulussa. Stockmannilta näitä saa kuitenki vielä tuplasti isompina ja tuplasti kalliimpina. Ovat kuitenki valmiiks kuorittuja.


Aineksia:

500g kuorittuja / kuorimattomia jättiravun pyrstöjä

1-2 chiliä

2-3 valkosipulin kynttä

Kasvishovin sweet chili -dippi

paprikamaustetta

suolaa

voita

(ruohosipulia ja tuoretta sitruunaa)


1. Laita ravunpyrstöt lämpimään veteen et ne kerkiää sulaa. Jos ovat kuorimattomia --> leikkaa saksilla auki ja poista musta suoliosa (iha heleppo juttu). Vaikka oiski kuorittuja ja puhistettuja ni tarkista silti, skeptikko ei maha ittelleen mittään.

2. Laita pannulle reilusti voita ja heitä mukkaan pilkottu chili ja valkosipuli. Anna pannun kuumentua reilusti ja kuullota.

3. Pistä ravut sekkaan, paista noin minuutti per puoli. Heitä kunnola suolaa ja paprikamaustetta kehiin ja koemaista jossaki vaiheessa. Varo ettet liian kauaa paista, muuten menee ylikypsiks ja ihan niinku pyyhekumia söisit. 


Tarjoa Kasvishovin dipin kanssa, ei tartte väsäillä omia ku tää soppii niinku kynä silmään. Kaveriks tuoretta sitruunaa puristettuna ja pilkottua ruohosipulia. Ja anteeks taas poikkeuksellisen rumasta kuvasta:

altAkZolWNeZG-mJHWTOPqtw2qjPyhH5BInpOPS6

S