Kaupassa näky olevan possun ulkofilee 5€/kg, joten päätinpä pätkästä siitä sunnuntain ruoan. Oon yrittäny tämän viikon vältellä suolaa ison kortisonikuurin takia (pitäs vielä kolmisen viikkoa jaksaa...), ettei naama turpoais tuplakokoseksi. No, tänään epäonnistuin surkeasti sen suhteen ja tuloksia pääsen varmasti ensi viikolla ihastelemaan peilistä. 


Ainekset possulle:

Maustamatonta possun ulkofilettä 500-600g.

5-7 kpl herkkusieniä

1 paprika

2-3 sipulia

kirsikkatomaatteja

Marinadi:

1 tuore chili

1 tl jeeraa eli juustokuminaa

1 sipuli

1-2 valkosipulin kynttä

½ punttia tuoretta timjamia

1 rkl ruokosokeria

​2-3 rkl oliiviöljyä

½ dl punaviiniä

2 tl suolaa 

pippuria

Timjamikastike:

2 dl Demi Glace -kastikepohjaa

2 dl punaviiniä

½ punttia tuoretta timjamia

1 pieni sipuli

1 valkosipulin kynsi

2 tl voita

suolaa ja pippuria


1. Here's what you do: Tee ensin marinadi sauvasekoittimella --> Pilko pieniksi, nakkaa kaikki syvään kippoon ja aja tahnaksi. Levitä possun päälle ja laita jääkaappiin pariksi tunniksi maustumaan. Marinadista tulee aika voimakas ja jos et mausteita tykkää käyttää hirveästi niin kehotan varovaisuuteen.

2. Ota possu huoneenlämpöön tuntia ennen valmistamista. Nakkaa possu marinadeineen laakeaan vuokaan ja pilko joukkoon herkkusienet ja sipuli. Itse lisäilin vuokaan vähän punkkua ja timjamia tässä vaiheessa =) Laita uuniin 200 asteeseen 20-30min ajaksi.

3. Lisää puolivälissä paprikat ja kirsikkatomaatit ja nakkaa takasin uuniin. 


Tällä välin tee timjamikastike (pöllitty ja muokattu Henri Alenilta):

1. Laita kattilaan 2dl punaviiniä, pilkottu sipuli ja valkosipulinkynsi. Hauduttele miedolla lämmöllä niin, että punaviinistä haihtuu puolet pois.

2. Lisää Demi Glace -kastikepohja sekä timjami ja kiehauta.

3. Lisää lopuksi voi ja mausta suolalla + pippurilla. Siivilöi tarjoiluastiaan.

Kastikkeesta tuli aika ohutta (mutta tosi hyvvää) eli kai sitä vois suurustella lisää jauhoilla, en tiiä. Ruoan voi tarjoilla melekeenpä minkä kanssa huvittaa, esimerkiks uuniperunan (kyllä, olin laiska).


WP_000135-normal.jpgWP_000133-normal.jpg