Oon aina ollu kiinalaisen ruoan fani. Eelleenki oon sitä mieltä, että paras kinkkipaikka on Rovaniemellä ja myös nimeltään Hai Long. En tiä, onko näillä paikoilla jotaki tekemistä toistensa kans, mutta vois kuvitella olevan. Oulussa asuessani oon ettiny hyvää kinkkipaikkaa ja käynykki viiessä eri paikassa, mutta en mistään oo vaan tykänny läheskään niin paljon ku Rovaniemen versiosta. Yleensä annokset on ollu blandiksia, mauttomia. Niin myös Hai Long Oulun ruoka. Nämä koskee siis take awayta, jostain syystä Hai Longin ja Beijingin ruoat on paikan päällä ihan erimakusia. 

No mutta tosiaan, päivityksen syy oli siis Yongshi Buffet. Yongshia kuvataan Hai Longin sivuilla näin: "Hai Long tuo Yongshin - aivan uudenlaisen ruokailutavan - suomalaisten sydämiin. Yongshin perimmäinen idea on ruokailun nautinto, jossa yhdistyvät raaka-aineiden runsaus ja sen hetkinen tunnetila. Toisin kuin normaali buffetissa, Yongshissa ruoat eivät ole valmiita ruokia. Ruokailija valitsee lautaselleen raaka-aineet, jotka juuri ruokailuhetkellä tuntuvat maistuvimmilta. Valituista aineksista kokkimme valmistavat avokeittiössämme juuri hetkeen sopivan, Sinun mieleisesi aterian." 

Oon käyny Yongshissa sekä viikonloppuna että viikolla. Viikonloppuna on ehottomasti parempi ja kalliimpiki, mut ei haittaa ku ero raaka-aineiden määrässä on niin selkee. Buffet on 12-18 eli kivat ajat jos haluaa syyä vähän myöhemmin. Yongshissa vaihtoehtoina on kanaa, possua, härkää, jättiravun pyrstöjä, taskurapuja, mustekalaa, katkarapuja, erilaisia kasviksia ja kastikkeita yms yms. Sit lisäks on sushia ja normaali buffet, jotka molemmat kuuluu Yongshiin. Eli erityisesti jos tykkäät merenelävistä niin tässä sitä ois nyt tarjolla. 

Paikka on tosi iso ja vähän sivumpana Oulun keskustasta, mutta lähellä kuitenki. Tila on mukavan väljä eli etäisyyttä muihin syöjiin on ihan riittävästi. Ulkonäöltä siisti, peruskinkin näkönen. 

Itte Yongshi on tosi kiva kokemus. Se tosiaanki on ihan erilainen tapa syyä mihin on tottunu. Mutta jo se idea, että saat lautaselle tismalleen juuri niitä raaka-aineita, joita haluat on pala täyellisyyttä. Itte tykkään aikalailla kaikesta sea foodista, joten mulle soppii tää buffetti yhtä hyvin ku nokka toisten asioihin. Yks ongelma Yonsghissa aluks oli: Kuinka paljon kastiketta kärsii laittaa, ettei ruoka mee pilalle... Tän ongelman kans meni vähän aikaa, mutta ku oppi säätelemään ni ei hätää enää ollu. Hyvä ettei vieläki maistu valkosipuli suussa ku ekan kerran veivasin kauhalla vähän valkosipulikastiketta ja siitäki on aikaa jo kuukausia. Buffetin hinta vklp on 23€ ja sisältää kaiken, mitä raflassa sillä hetkellä on tarjolla. Jos tykkäät sea foodista, ni tää on sun juttu ehottomasti. Ja pyrin ottaan kuvia paikasta silleen, ettei siinä oo ihmisiä ku moni ei varmaankaan halua omaa naamaan nettiin, joten siks näin. Eli tällä kertaa ei kuvia itte paikasta.

7.7/10

WP_20140329_12_05_12_Pro-normal.jpgWP_20140329_12_24_06_Pro-normal.jpg

WP_20140329_12_23_54_Pro-normal.jpgWP_20140329_12_08_32_Pro-normal.jpgWP_20140329_12_05_55_Pro-normal.jpgWP_20140329_12_21_03_Pro-normal.jpg

S