Kas iltaa. Jo jonku aikaa oon miettiny et pitäs tehä tuota kuuluisaa pulled porkia. Possun lapa on monesti tarjouksessa 3 € / kg ni nyt päätin kokeilla et mitähän siitä tullee. No, pulled porkia siitä tuli ja olin oikein tyytyväinen siihen. Kävi ilmi et sen teko on tosi helppoa ja se sopi leivän päälle ketun hyvin. Tätä ruokaa tehessä ei kannate olla nälkä ku muuten tulee kiirehittyä ja sillon tullee possuki otettua uunista liian nopiasti. 


Possuun tarttet:

1.5-2 kg possun lapaa (yllätys yllätys)

1 tuore chili

3-4 valkosipulin kynttä

1 sipuli

1-2 tl pizzamaustetta / oreganoa

1 tl juustokuminaa

3-4 rkl neitsytoliiviöljyä

1 rkl suolaa

mustapippuria

valkopippuria

0.2-0.3 dl ruokosokeria

--> Ajele kaikki ainesosat tahnaksi sauvasekottimella, taputtele possun päälle ne ja nakkaa vuorokaueks jääkaappiin. Itte vetelin puukolla possuun viiltoja ja tungin sitä myös sinne. Ei oo mittään syytä mikset vois tuota marinadia maistaa ensin eli jos haluat suolaa lisää tai jotain muuta ni feel free to try. Marinadi on kohtuullisen mausteista ja suolasta tolleen mut itte ainaki tykkäsin kovasti. Seuraavana päivänä laita possu sellasenaan uuniin laakeaan vuokaan. Mulla oli eka tunti 200 asteessa ja loput 5 tuntia 125 asteessa. Pidin vuoassa vähän vettä koko ajan pohjalla, koska moni muuki näky niin tehneen. Tähän ois varmaan punaviiniki sopinu? Luulis näin äkkiseltään et liha pysyy mehevämpänä näin eikä kuivu. No, valelin aina välillä köntsää omalla paistonesteellä ja kääntelin sillon tällön aina et molemmat puolet sai väriä. Sit ku liha alkaa hajoilemaan ittekseen niin revit vaan kahella haarukalla paloiks sen, nakot rasvakerroksen veke, pyörität paistoliemessä ja lisäät vähän rouhittua mustapippuria ja suolaa. Syötävää siitä tulee ehkä 3-4hlölle. MEGAHELPPOA eiks je? Olisin yhtä hyvin voinu kirjottaa et kaikki tahnaks, vuorokausi jääkaapissa ja 6h uunissa (1h 200 & 5h 125) ja lopputulos olis ollu sama =)

No sitte on myös tämä tzatziki. Senki teko on helppoa, muokkasin ohjetta 18.07.2015 jättämällä kermaviilin pois, sen maun peittäminen on mun mielestä suhteellisen haastavaa. Tarvittavat aineet:

400 g turkkilaista jogurttia

0.5-1 kurkku

3 isohkoa valkosipulin kynttä

puntti tuoretta minttua

sitruunatiivistettä

suolaa 

pippuria

1-2 rkl öljyä


Raasta kurkku ja puristele sitä nyrkissä ihan ronskilla käellä et kaikki nesteet tirisee pois, muuten tzatzikista tullee vetistä. Choppaa valkosipulit ja minttu. Sekota keskenään nämä ja lissää jogurtti ja öljy. Sitten maustehommat eli lisäile suolaa ja pippuria oman maun mukaan. Musta sitruunatiiviste paransi tzatzikia selvästi eli en jättäs sitä väliin. Sit ei muuta ku jääkaappiin tunniks nii hyvä tullee. Annos on aika iso ja siitä syö usiampiki henkilö. Itte vaan tykkään läträtä kastikkeitten kans ja jos loppuu kesken ni alkaa kyrsiin.

Sandwichin tein tälleen: Ostin maalaisleipää, siihen öljyä päälle ja uuniin 10 minuutiks tai nii et leipä alkaa ruskettua. Leipä get outtii sieltä, päälle salaatinlehtiä, pari tomaattisiivua, pulled porkia, tzatzikia ja fetajuustoa. Ehkä jotain punasipulia ois voinu vielä laittaa. Sitten vaan sanot et omnomnom. Jos et sano niin voit vapaasti syyttää mua siittä. Tältäpä ruoat näytti:

20140302_190556-normal.jpg

20140302_180126-normal.jpg

S