Oulussa on oman käsityksen mukaan toiminu jo aika pitkään turkkilainen ravintola Istanbul Oriental. Paljon oon kuullu hyvää ko. paikasta ja olipa jopa itte Jyrki Sukula kehunu sitä hyväks. Ajattelin, että noinkin kuuluisa ammattikokki ei vois olla väärässä, joten päätin kokeilla. 

Pöytä varattiin klo 19 perjantai-illaks ja sisälle mennessä siellä oli hyvin porukkaa. Tätä piän ylleensä hyvänä merkkinä. Tarjoilijat tervehti ilosesti ja hois muutenki homman mun mielestä niinku hyvän paikan kuuluuki. Menussa oli oikeastaan yks ruoka, jonka takia lähin käymään: Herkkuvati kahdelle (84€). Piin ruokaa aika kalliina, mutta pitihän se yrittää. Ruoat tuli suht. nopiasti. Alkuun otin kaverin kans puokkiin jättiravun pyrstöjä ja hinta oli 16€. Katoppa alhaalta miks se oli mun mielestä pienimuotonen kusetus... No, sen kans tuli kaverina kuitenki tuoretta, pizzapohjan makusta leipää.

Lautanen ittessään sisälsi viittä eri lihaa. Ellen väärin muista ni jotain tämän tyylisiä: härän kuvetta, kananrintaa, lampaan lihasta tehtyä kebabia yms. Kaikkia en muista enkä oikeastaan haluakaan, ykskään osa ei ollu sellasta ns. arvokkaampaa vaan kaikki suht. halpoja eläimen osia. Kaverina oli kasviksia, kermaperunoita ja punaviinikastiketta. Lihat oli ensinnäki kaikki aivan kypsiä ja kasvikset findus wokin olosia, joita vähän sävelletty joillain erikoisilla mausteilla. Lisäks ku pulska ukko oon niin jäi KAUHIA näläkä ja ei muuta ku subin kautta kotia prkl. Siinä syyessä ajattelin, että on tää ihan ok mut jälkeenpäin tulin tulokseen et never again. Jos sama lautanen ois maksanu 50€ niin ehkä sitten. Kuvia en viittiny ottaa ku oli sen verran ihmisiä. Yhteenveto: Täysin ylihinnoteltu ja keskinkertanen safka ainaki tällä kerralla. Ja niinku tiietään se on kerrasta poikki. Jyrki Suk(k)ula oli siis väärässä. 

6/10

WP_20140905_19_18_26_Pro-normal.jpg

WP_20140905_19_49_09_Pro-normal.jpgWP_20140905_19_49_00_Pro-normal.jpgWP_20140905_19_18_41_Pro-normal.jpgWP_20140905_19_18_33_Pro-normal.jpg