Tässä sitä taas ollaan, dieetillä siis. Viikko vielä pitäs jaksaa. Tosin selvää lipsumista on havaitavissa tuhdin liharuoan muodossa. Tein pitkästä aikaa naudan sisäfilettä, punaviinikastiketta ja parmesan-rucolaperunoita, jotka osottautu hyväksi lisukkeeksi. Omatekone punaviinikastikeki oli omasta mielestä hiton hyvvää. Tässä molemmille ohje:

Parmesan-rucolaperunat (1-2 hlölle):

150g parmesanlastuja

1 puntti rucolaa

4-6 kiinteää perunaa

suolaa, öljyä, pippuria

--> Keitä perunat suolavedessä lähes kypsiksi. Viipaloi neljään osaan, nakkaa pannulle öljyä ja paista sen verran aikaa et saavat väriä. Mausta suolalla ja pippurilla. Laita kippoon ja sekota joukkoon rucola ja parmesanlastut. 

Punaviinikastike

4-6 valkosipulinkynttä

1 shalottisipuli

2 dl punaviiniä

½ punttia tuoretta timjamia

demi-glace -kastikepohja (2dl)

5 kpl kokonaisia mustapippureita 

vehnäjauhoja suurustamiseen

suolaa

voita

½ lihaliemikuutio

--> Pilko sipulit ja valkosipulit pienemmiksi ja nakkaa kattilaan voin kans. Kuullota sen verran et sipulit pehmenee, lisää punaviini, timjami, ½ lihaliemikuutio ja mustapippurit. Voit kiehauttaa tässä vaiheessa et alkoholia haihtuu pois. Lisää demi-glace, laske lämpöä ja anna hautua 10min. Lopuksi suurusta vehnäjauhoilla et saahaan vähän paksumpaa kastiketta ja mausta suolalla. Sit siivilöit johonki kippoon niin siinä se on.

Itte en jaksanu pilkkoa valkosipulinkynsiä vaan heitin kokonaisina sekaan ja ongin ne mukaan ruokaan. Että tämmöstä.

WP_20150116_18_55_17_Pro%20%282%29.jpgWP_20150116_18_56_09_Pro.jpgWP_20150116_19_05_37_Pro%20%283%29.jpg